Basistraining | in mijn atelier

Leer als professional creatief communiceren met kinderen

Creactieve kindercoaching

Je bent dus op zoek naar een andere werkvorm, één waarbij het niet uitmaakt wat het kind zegt of juist niet zegt, maar waarmee je direct tot de echte kern van hun innerlijke strijd of hulpvraag komt. Dat is wat creatieve kindercoaching doet. Tekenen en schilderen helpen niet alleen om inzicht in de emoties en gedachten van kinderen te krijgen, het werkt voor veel kinderen ook therapeutisch om zich te uiten met beelden in plaats van woorden.

Ben jij een kindprofessional – zoals een gedragsspecialist, leerkracht, psycholoog, kindercoach of ambulant dienstverlener - en op zoek naar een creatieve werkvorm? Dan is de basistraining creatieve coaching jou op het lijf geschreven. Deze organiseer ik in mijn atelier in Sleeuwijk en bestaat uit meerdere trainingsdagen waarbij ik je de 5 stappen van de VIA CREA methode leer.

Wat levert de Basistraining Creatieve Communicatie op?

  • Tijdens het tekenen en schilderen worden kinderen vrijer en durven ze fouten te maken.
  • Kinderen worden creatiever in het tekenen én het bedenken van oplossingen.
  • Door de inzet van creativiteit worden problemen én oplossingen zichtbaar in de tekening.
  • Je zal zien dat de woorden vaak vanzelf volgen en ze hun verhaal plots wél willen en kunnen vertellen, emotiekaartjes helpen hierbij.
  • Het levert jou als professional ook veel plezier in je vak op en het stimuleert je om je eigen creativiteit aan te boren.
  • Je leert creatieve werkvormen inzetten parallel aan jouw eigen methoden.
  • De training in mijn atelier organiseer ik voor kleine groepjes, waardoor er voldoende aandacht is voor jouw specifieke vraagstukken.

Liever online of op een andere locatie?

Wil je heel graag leren hoe je creatieve communicatie inzet in jouw klas of praktijk, maar volg je liever een online training?

Of wil je graag dat ik een training creatieve communicatie bij jou op locatie kom geven? Ook dat is mogelijk.

Daarnaast organiseer ik samen met Olga Bos jaarlijks de creatieve zomerweek The Artist's Way op een prachtig landgoed in Frankrijk.

Verdiepingsdagen creatieve communicatie

Heb jij de Basistraining Creatieve Communicatie al gevolgd en heb je behoefte aan verdieping? Bekijk dan de verdiepingsdagen die ik gepland heb in mijn atelier.

Atelier Karin Bezemer

Basistraining Creatieve Communicatie

Cursusdag 1 - 23 maart 2024
De kracht van creatieve communicatie

Cursusdag 2 - 20 april 2024
Creatieve communicatie: van beeld naar taal

Cursusdag 3 - 25 mei 2024
Creatieve communicatie: van probleem naar oplossing

Cursusdag 4 - 15 juni 2024
Creatieve communicatie: van alleen naar samen

De cursusdagen zijn op zaterdag van 10.00 - 16.30 uur in mijn atelier, Transvaal 36 in Sleeuwijk.

Vanaf de eerste cursusdag is er een besloten Facebookgroep en daar vind je wekelijks:

  • een inspiratiefilmpje van mij;
  • een creatieve intentie;
  • inspiratie en uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers.

De investering voor de praktische basistraining Creatieve Coaching is €595 (exclusief btw).

Wat een bevlogenheid en expertise

"Als ambulant dienstverlener heb ik nieuwe tools geleerd om tot ‘vanzelfsprekendere communicatie’ met mijn leerlingen te komen.De training heeft mij geïnspireerd in mijn eigen creatieve communicatie. Wat een bevlogenheid en expertise draagt Karin over, gericht op díe kinderen die in hun communicatie ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Bij de volgende praktijkgerichte training ben ik erbij!"

Caroline van der Linden

Vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en in de kinderen

"Afgelopen maanden de training creatieve communicatie gevolgd bij Karin Bezemer. Wat een fijne training. Ontzettend veel geleerd over mezelf en hoe ik mezelf kan inzetten als creatieve communicatiecoach. Even uit je gedachten en voelen wat echt belangrijk is.

Met goede handvatten op pad gestuurd worden, waardoor ik kinderen in mijn werk beter kan begeleiden. Alles vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en de kinderen die ik begeleid. Ik ben door deze training weer een stapje verder. Zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk met kinderen ben ik gegroeid.

Karin, super bedankt voor de vier leerzame dagen, wat een fijne sfeer om jezelf te ontwikkelen. Ook wil ik mijn medecursisten bedanken. Met zijn vieren hebben we er leerzame dagen van gemaakt onder begeleiding van Karin. Ik kan niet wachten tot de vervolgtraining er is!"

Cathleen
Ambulant dienstverlener cluster 2 onderwijs

Je bent een vet coole kikker!

“Heel veel dank voor jouw inspirerende workshop! Als kinderpsychologe en speltherapeute heb ik veel ervaring, maar vandaag kon ik een hoop van je leren.

In een warme en rustige sfeer in jouw tuinhuis, leerde je ons nieuwe mogelijkheden tot contact met kinderen en dieper inzicht!

Dank dank, je bent een vet Coole Kikker!"

Anne Kooijman
Ontwikkelaar Coole Kikker producten