The Artist's Way - deel 1

Ervaar zelf de kracht van creatieve communicatie en ontwikkel je als professional

Creatief bezig zijn heeft niet alleen effect op kinderen. Ook volwassenen vertellen in hun tekeningen en schilderijen hun eigen verhaal. Dat zorgt voor bewustwording, herkenning en inzicht. In een ontspannen Franse sfeer midden in de natuur op het landgoed L’Huy Preau organiseren Olga Bos en ik daarom de Creatieve zomerweek ‘The Artist’s Way’ voor onderwijsprofessionals, zorgprofessionals en kindercoaches. Wat je aan het eind van deze week mee naar huis neemt is de verrijking van jezelf, zowel persoonlijk als creatief.

Behoefte aan (her)ontdekken

Werk of leef je niet lekker in de flow? Ervaar je blokkades of verlang je naar meer creativiteit en inspiratie die je kunt inzetten in je vak? Iedereen komt wel eens op een punt in zijn leven dat je de behoefte hebt om jezelf te (her)ontdekken. Al die belemmeringen, alle wensen die je hebt... Hoe ga je er mee om? En waar moet je beginnen?

L'Huy Préau

Ga met ons mee naar Frankrijk en ervaar de kracht van creatieve coaching zelf! Aan de rand van de Morvan in de streek Bourgogne ligt, ver van de doorgaande wegen tussen de oeroude bossen en weilanden, landgoed L'Huy Préau. Het is een speciale plek waar verschillende inspirerende workshops plaatsvinden. De omgeving ademt schoonheid en de uitbundige tuinen prikkelen je fantasie. Er zijn verschillende accommodaties met elk een geheel eigen sfeer. Luxe heeft hier plaats gemaakt voor de schoonheid van de natuur, oog voor detail en niet te vergeten de heerlijke maaltijden.

Ons lijfboek: The Artist's Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Maar Olga en ik zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode ook bij professionals die werken met kinderen of volwassenen meer inzicht in henzelf geeft.
Tijdens de zomerweek word je elke dag geïnspireerd door twee thema’s uit het boek. Bij elk thema leggen we de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Je gaat lekker buiten schilderen en tekenen, krijgt enkele lichaamsoefeningen en je hebt even niets aan je hoofd.
Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen.
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering.

Deelnemen aan de creatieve zomerweek 'The Artist's Way'?

Na de creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn je wensen zó duidelijk en weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken. Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner; je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. (En toch… sta je soms opeens versteld van de werken die je maakt!). Daarnaast heb je je creativiteit teruggevonden en kunt dit vervolgens op je eigen manier inzetten. Zowel in je persoonlijke leven als in je vak als kindercoach, onderwijsprofessional of zorgprofessional.

De eerste stap in jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil jij je kracht en energie weer terugvinden, jezelf herontdekken én creatief op vakantie? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en ontdek hoe heerlijk het is om te creëren, want dat is wat je als mens nodig hebt.

Karin Bezemer - The Artist's Way

Creatieve zomerweek The Artist's Way - deel 1

Data:
Zaterdag 20 t/m 27 juli 2024

Investering:
Je betaalt € 395, inclusief materialen en btw, exclusief verblijfskosten.

Locatie:
Landgoed Preau in Frankrijk.

Meenemen:
Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron.

 

DEZE ZOMERWEEK ZIT HELEMAAL VOL! Wil je op de wachtlijst? Stuur me dan even een berichtje.

Preau

Smaakt dit naar meer?

Heb jij al eerder deelgenomen aan The Artist's Way op Landgoed Préau in Frankrijk en smaakt dat naar meer? Dan heb ik goed nieuws voor je!

We hebben namelijk een vervolg gemaakt op deze fantastische creatieve zomerweek, waarbij we nog verder de verdieping in gaan. Speciaal voor jou als je al eerder deelgenomen hebt. Ga je mee?

Liefdevol en hartelijk, humorvol en speels, inspirerend en deskundig

“Ik denk met een heel warm gevoel terug aan de week The Artist's Way op Preau. Olga en Karin zijn in hun begeleiding onvermoeibaar liefdevol en hartelijk, inspirerend en deskundig, speels en humorvol. Van sommige dingen is het echt jammer dat je ze niet opnieuw voor het eerst kunt doen. The Artist Way is er zo een.

Door deze veelzijdige, voedende en afwisselende week ben ik gestimuleerd om in mijn thuisomgeving verder te gaan met tekenen en schilderen door het volgen van een cursus. De charmante plek en omgeving van Preau is heel fijn.”

Els

Fantastisch om te zien dat elk resultaat zo uniek en eigen is

“In iedereen schuilt een ‘Artist’ en dat ervaar je tijdens de week ‘The Artist Way’. Wat een feest om meegenomen te worden in een nieuwe sfeer vol inspiratie van verhalen, afbeeldingen, voorwerpen en schildersmaterialen. Waardoor ik steeds moeiteloos aan de slag kon met een nieuwe opdracht. Waardoor de creativiteit als vanzelf ging stromen. Fantastisch om te zien dat ieder resultaat zo uniek en eigen is.

Het zit allemaal in jou en deze twee fantastische kanjers Olga en Karin halen het er door hun liefdevolle en bezielde begeleiding allemaal eruit.”

Therèse

Ik had niet verwacht dat ik zo'n ontwikkeling zou doormaken

“Het is bijna onmogelijk de week met Olga en Karin in Preau te omschrijven zonder clichés. In het kort zou ik zeggen dat het voelde als een heel groot warm bad. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel inspiratie, mooie maar ook confronterende momenten zou ervaren en zo’n ontwikkeling zou doormaken.

De inspirerende omgeving van landgoed Preau, goede lessen, uiteenlopende opdrachten, in een veilige en warme sfeer, gecreëerd door deze twee geweldige docenten, maken het oprecht een onvergetelijke ervaring!”

Julie

De hele week stroomde als een bergrivier in het voorjaar

“Een fantastische week gehad met Karin en Olga! Inspiratietafels, humor, heldere opdrachten, tips als je vast zit of gewoon even advies wil. We hadden een geweldige groep mensen, die er allemaal zin in hadden, dus de hele week stroomde als een bergrivier in het voorjaar.

Wat ik heel fijn vond is dat je veel korte opdrachten krijgt, juist die vaart zorgt ervoor dat je ineens iets ontstaat. Ook het kijken en bespreken van elkaars werk is leuk, omdat het bijzonder is hoe snel zulke mooie en interessante dingen worden gemaakt. Zo tof!”

Gerdie