Ervaringen met creatieve communicatie

Deelnemers over hun ervaringen met Karin Bezemer

Ervaringen training creatieve communicatie

Wat een bevlogenheid en expertise

"Als ambulant dienstverlener heb ik nieuwe tools geleerd om tot ‘vanzelfsprekendere communicatie’ met mijn leerlingen te komen.De training heeft mij geïnspireerd in mijn eigen creatieve communicatie. Wat een bevlogenheid en expertise draagt Karin over, gericht op díe kinderen die in hun communicatie ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Bij de volgende praktijkgerichte training ben ik erbij!"

Caroline van der Linden

Vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en in de kinderen

"Afgelopen maanden de training creatieve communicatie gevolgd bij Karin Bezemer. Wat een fijne training. Ontzettend veel geleerd over mezelf en hoe ik mezelf kan inzetten als creatieve communicatiecoach. Even uit je gedachten en voelen wat echt belangrijk is.

Met goede handvatten op pad gestuurd worden, waardoor ik kinderen in mijn werk beter kan begeleiden. Alles vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en de kinderen die ik begeleid. Ik ben door deze training weer een stapje verder. Zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk met kinderen ben ik gegroeid.

Karin, super bedankt voor de vier leerzame dagen, wat een fijne sfeer om jezelf te ontwikkelen. Ook wil ik mijn medecursisten bedanken. Met zijn vieren hebben we er leerzame dagen van gemaakt onder begeleiding van Karin. Ik kan niet wachten tot de vervolgtraining er is!"

Cathleen
Ambulant dienstverlener cluster 2 onderwijs

Je bent een vet coole kikker!

“Heel veel dank voor jouw inspirerende workshop! Als kinderpsychologe en speltherapeute heb ik veel ervaring, maar vandaag kon ik een hoop van je leren.

In een warme en rustige sfeer in jouw tuinhuis, leerde je ons nieuwe mogelijkheden tot contact met kinderen en dieper inzicht!

Dank dank, je bent een vet Coole Kikker!"

Anne Kooijman
Ontwikkelaar Coole Kikker producten

Dit is coaching waar je nu écht eens iets aan hebt

"Ik ben blij dat onze school  een aantal jaar geleden in contact is gekomen met Karin en haar creatieve coaching . Een groot aantal kinderen van onze school is door haar ontzettend goed geholpen en begeleid.

De integere, speelse en ontspannen manier waarop Karin aan het werk gaat, maakt dat de kinderen zich meteen thuis bij haar voelen. De kinderen leren op een creatieve wijze om te gaan met voor hen moeilijke omstandigheden.

Op onze school heeft zij bijvoorbeeld met kinderen gewerkt die het moeilijk vinden om een verhaal te vertellen, vriendjes te maken, om te gaan met onvoorspelbare situaties, weinig zelfvertrouwen hebben, het lastig vinden om zelfstandig te werken enzovoort. Door haar werk hebben wij de kinderen letterlijk op zien bloeien.

Karin maakt na elke sessie een beeldverslag waarin je als leerkracht, internbegeleider en ouder kunt lezen hoe de sessie verlopen is en waarmee je zelf in de klas of thuis weer aan de slag kunt. De kinderen gaan graag naar haar toe en krijgen adviezen die ze direct in het dagelijks leven toe kunnen passen. De sessies worden afgesloten met een overzicht van het gemaakte werk en een klein aandenken. Het is geweldig om te zien hoe trots de kinderen hierop zijn en van genieten.

Het werken met Karin is fijn omdat ze echt heel goed met je meedenkt en adviezen geeft die direct toe te passen zijn. Haar beeldverslagen zijn elke keer weer een feest om te lezen.  Verder is zij heel punctueel en houdt zij zich aan afspraken die gemaakt zijn.

Kortom… dit is nu eens een coaching waar je écht iets aan hebt."

Monique Vermaat
internbegeleider/adjunct directeur

Karin's warme persoonlijkheid zorgt voor een inspirerende omgeving

"Ik heb onlangs de cursus Creatief coachen ' wat je tekent ben jezelf' gevolgd bij Karin  Bezemer.

Alle bijeenkomsten waren een feestje. Het zelf tekenen en schilderen en het vervolgens omzetten naar een opdracht voor kinderen heeft mij mooie tools gegeven die ik als kindercoach in mijn praktijk en als ambulant dienstverlener tijdens mijn begeleiding van leerlingen in kan zetten.

De praktijk van Karin ademt naast gezelligheid volop creativiteit uit en haar warme persoonlijkheid en kennis omtrent de creatieve communicatie zorgen voor een inspirerende omgeving.

Ook zorgt ze goed voor de inwendige mens tijdens de livedagen, wat het feestje compleet maakt.

Iedere maandag spreekt ze tegen ons als cursisten via een besloten Facebookgroep. Inspirerende voorbeelden, een creatieve opdracht voor die week of een verhaal van haar werk als kindercoach houden je actief betrokken bij hetgeen waar we met elkaar mee bezig zijn.

Dank je wel Karin voor het delen van je kennis, je inspiratie en je warmte.

Ellen Schensema
Op de Dijk kindercoaching

Ervaringen creatieve zomerweek

Preau2

Augustus 2022

"Ik besloot deel te nemen aan "The Artist's Way" omdat mijn leven al een jaar was stil gevallen. De creativiteit was laag, mijn werkende leven was veranderd en mijn relatie eveneens. Een week werken bij Olga en Karin (als enige man tussen 12 vrouwen) heeft heel veel in gang gezet. En dat blijft doorgaan, omdat ik nog steeds "The Artist's Way" volg en leef. Ik lees in mijn eigen tempo het boek en schrijf nog dagelijks de morning pages. Alles is weer in beweging gekomen. Ik ben weer in beweging gekomen. De dingen die zijn blijven liggen, maak ik af. Ik ben serieus bezig met mijn creativiteit en word meubelontwerper. Ik ben op tangoles gegaan en geniet van het leven. En... ik heb een nieuwe liefdevolle relatie gevonden. Het leven is mooi. Dank je wel Olga en Karin."

Bart

"Spelen, vrij, warm, moed, leren, inspiratie, tempo, rust, lol, samen, met jezelf, morning pages, schoonheid, schortjes, en natuurlijk Olga en Karin, de fijne groep en de fantastische plek.

Het gevoel dat je gerust met losse handen van de berg af kunt rennen.

Genoten!"

Annemarie

"In augustus 2022 heb ik meegedaan aan de creatieve week The Artist Way. Wat een feest! De cursus is heel praktisch, elke dag krijg je verschillende creatieve opdrachten, steeds met andere materialen. De opdrachten worden op een verhalende manier ingeleid met wat theorie vanuit het bijbehorende boek, maar het is niet zweverig. Er wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding en presentaties van alles. Er was veel schoonheid, ook in de details. De docenten waren zeer bevlogen en betrokken en ook heel vrolijk. We hebben deze week enorm veel gelachen. De opbouw is overtuigend en je wordt creatief echt losgemaakt. De werkruimtes en materialen zijn dik voor elkaar. Daar komt nog eens bij dat de ambiance geweldig is: het eten is voortreffelijk en de locatie is erg romantisch en sfeervol. Ik heb in geen jaren zo'n gave cursus gevolgd op creatief gebied. Het effect werkt nog lang na, ook als je weer thuis bent. Deze cursus is z'n geld meer dan waard." 

Ineke 

"Argeloos schrijf ik me in...
Fijn een weekje schilderen op Preau (een paradijselijk plekje)...
The Artist Way... het zegt me niks.
Een boek in vogelvlucht doorwerken? 

Confrontatie met creatieve belemmeringen, de innerlijke reis in vorm en kleur naar buiten brengen, omringd, geïnspireerd en gestimuleerd door twee krachtige vrouwen, ingebed in een veilige groep.

Hard maar heerlijk werk.

Ik ben creatief...
Ik vind mijn Artist Way."

Fransje

"Eigenlijk zou al kunnen volstaan:
'Dat gun je toch iedereen: een week Preau in je eigen Artist Way?'

Voor mij was het een cadeau-week voor mijzelf die ik mijzelf na deze geweldige ervaring elk jaar cadeau ga doen.

Olga en Karin, twee geweldige vrouwen, perfect op elkaar ingespeeld, maken je in een week wegwijs in je eigen artist way.

Met prachtige visuele voorbereidingen en mooi korte momenten/meditaties om bij jezelf te komen, mag je in een prachtige omgeving werken aan de opdrachten… die niet eens als opdracht voelen! 

Deze kleurRIJKe eerste opdracht geeft zoveel van de week weer: KleurRIJK, Beweging, Balans, Gezelligheid, Vernieuwing,  Ontdekking, soms wat frustratie maar met het schrijven van de drie bladzijdes in de ochtend schrijf je dat meteen allemaal van je af ;-).

Olga en Karin stellen je op de gemak, bieden een zeer ontspannen en veilige sfeer en van daaruit ontstaan prachtige gesprekken, samen lachen, samen beleven. De sfeer en prachtige omgeving van het huis Preau, de geweldig lekkere en supergezonde maaltijden en de leuke avonden maken deze week helemaal af.  Ik voel regelmatig heimwee naar deze geweldige week en ik verheug mij al op een terugkomdag en …. volgend jaar weer!"

Eline Camps - Dikmans

"Ik heb genoten van de heerlijke week in Preau tijdens de cursus  the Artist's Way. Goede inleidingen, prachtig beeldmateriaal en leuke opdrachten. Heel divers, maar erg leuk. Een fijne sfeer met fijne docenten.

Dank jullie wel!" 

Annemarie Borghuis 

Met zorg en grote aandacht verzorgen Olga en Karin een prachtig en professioneel ‘Artist Way’ programma.

Iedere dag is een feestje. Goede materialen en een heerlijke sfeer wordt gecreëerd om uit te proberen.”

Henriëtte

Juli 2021

“Ik denk met een heel warm gevoel terug aan de week The Artist's Way op Preau. Olga en Karin zijn in hun begeleiding onvermoeibaar liefdevol en hartelijk, inspirerend en deskundig, speels en humorvol. Van sommige dingen is het echt jammer dat je ze niet opnieuw voor het eerst kunt doen. The Artist Way is er zo een.

Door deze veelzijdige, voedende en afwisselende week ben ik gestimuleerd om in mijn thuisomgeving verder te gaan met tekenen en schilderen door het volgen van een cursus. De charmante plek en omgeving van Preau is heel fijn.”

Els

“In iedereen schuilt een ‘Artist’ en dat ervaar je tijdens de week ‘The Artist Way’. Wat een feest om meegenomen te worden in een nieuwe sfeer vol inspiratie van verhalen, afbeeldingen, voorwerpen en schildersmaterialen. Waardoor ik steeds moeiteloos aan de slag kon met een nieuwe opdracht. Waardoor de creativiteit als vanzelf ging stromen. Fantastisch om te zien dat ieder resultaat zo uniek en eigen is.

Het zit allemaal in jou en deze twee fantastische kanjers Olga en Karin halen het er door hun liefdevolle en bezielde begeleiding allemaal eruit.”

Therese Bosman

“Het is bijna onmogelijk de week met Olga en Karin in Preau te omschrijven zonder clichés. In het kort zou ik zeggen dat het voelde als een heel groot warm bad. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel inspiratie, mooie maar ook confronterende momenten zou ervaren en zo’n ontwikkeling zou doormaken.

De inspirerende omgeving van landgoed Preau, goede lessen, uiteenlopende opdrachten, in een veilige en warme sfeer, gecreëerd door deze twee geweldige docenten, maken het oprecht een onvergetelijke ervaring!”

Julie

"Een fantastische week gehad met Karin en Olga! Inspiratietafels, humor, heldere opdrachten, tips als je vast zit of gewoon even advies wil. We hadden een geweldige groep mensen, die er allemaal zin in hadden, dus de hele week stroomde als een bergrivier in het voorjaar.

Wat ik heel fijn vond is dat je veel korte opdrachten krijgt, juist die vaart zorgt ervoor dat je ineens iets ontstaat. Ook het kijken en bespreken van elkaars werk is leuk, omdat het bijzonder is hoe snel zulke mooie en interessante dingen worden gemaakt. Zo tof!”

Gerdie

“Preau een prachtig landhuis met een zeer fijne, warme en gezellige sfeer. Ik ben helemaal weg van alle houten panelen die overal hangen en de leuke zitjes overal. Mijn eenpersoons riddertent voldeed goed al was het de eerste dagen wat koud en vochtig. Het ontbijt, de lunch en het diner waren elke dag weer heerlijk. Lekker vegetarisch en afwisselend.

Het was geen enkel probleem om alleen in de schilder groep terecht te komen en de vrouwen die we er troffen uit alle windstreken van het land zijn heel verschillend, aardig en bijzonder, ieder op hun eigen manier. Onze docenten Olga en Karin zijn een fijn koppel, die de Artist Way goed uitleggen en er fijne oefeningen bij bedacht hebben.

Ik heb er veel geleerd en heb thuis gekomen een schildercursus gevonden die bij mij past, zodat ik door kan blijven gaan met schilderen. En van Preau hebben we een appgroep over gehouden waar nog steeds zo af en toe iets inspirerends op wordt gezet.”

Mirjam Gischler

Preau