Training Creatieve Communicatie op locatie

Karin Bezemer inhuren als trainer

Creactieve kindercoaching

Organiseer je regelmatig evenementen, themadagen of trainingen voor studiedagen? Heb je al eens aan creatieve communicatie gedacht? Als coach en trainer leer ik kindprofessionals alles over VIA CREA, het volgen van het creatieve pad bij het coachen van kinderen die hier behoefte aan hebben. Iedere leerkracht, kindercoach of – psycholoog krijgt namelijk wel eens te maken met kinderen die:

 • een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen hebben;
 • te maken hebben met verlies en rouw;
 • moeite hebben met het uiten van hun gevoelens en gedachten;
 • een (taal)ontwikkelingsstoornis (zoals TOS of autisme) hebben of hooggevoelig zijn (HSP);
 • een ingrijpende of traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt;
 • het lastig vinden om met leeftijdsgenootjes te communiceren.

Dit is creatieve kindercoaching

Er gebeurt van alles in het hoofd van kinderen, meer dan vaak van buiten zichtbaar is. Niet elk kind kan zich gemakkelijk uiten, bijvoorbeeld omdat ze die emoties zelf niet begrijpen, of omdat ze de juiste emotiewoordenschat nog niet beheersen. Daar helpt creatieve kindercoaching bij. Door kinderen te laten tekenen en schilderen uiten ze zich in beelden in plaats van woorden. Ik leer kindprofessionals hoe zij doelgericht een creatieve opdracht kunnen geven. Hoe ze de tekening kunnen interpreteren en zonder oordeel de juiste vragen kunnen stellen om het kind beter te begrijpen en te begeleiden.

Over Karin Bezemer | Creatieve communicatiecoach

Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt met dove / slechthorende kinderen en kinderen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis). Als ambulant dienstverlener op basisscholen ontdekte ik de kracht van creativiteit bij het stimuleren van de communicatieve vaardigheden van kinderen. Ik kreeg steeds vaker vragen van kindercoaches en leerkrachten over het inzetten van tekenen en schilderen bij communicatie en coaching. Dat was de aanleiding voor mij om een eigen creatieve coachpraktijk op te zetten. Nu leer ik kindprofessionals in 5 stappen hoe ze creativiteit kunnen toepassen in hun eigen praktijk of in hun werk op school of in de zorg.

Mijn expertisegebieden

 • Problemen op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Gedragsproblemen
 • Autisme
 • ADHD
 • Leerproblemen (de wil om te leren en hoe)
 • Het (aan)leren van taal (spelling, technisch en begrijpend lezen)
 • Communicatieve redzaamheid
 • Auditieve beperking (doofheid, slechthorendheid, Cochleair Implantaat)
 • TOS

Individueel een training volgen?

Wil jij je als kindprofessional voortdurend blijven ontwikkelen en wil je graag zelf een training creatieve communicatie volgen? Dat kan op verschillende manieren. Volg de vierdaagse basistraining in mijn atelier in Sleeuwijk of volg dit volledige programma online.

Daarnaast organiseer ik samen met Olga Bos jaarlijks de creatieve zomerweek The Artist's Way op een prachtig landgoed in Frankrijk.

Karin Bezemer

Training op maat over Creatieve Communicatie

Thema's die tijdens de training aan de orde komen:

 • De kracht van creatieve communicatie
 • Creatieve communicatie: van beeld naar taal
 • Creatieve communicatie: van probleem naar oplossing
 • Creatieve communicatie: van alleen naar samen

Laten we samen een afspraak maken om jullie wensen te bespreken. Dan maak ik een mooi voorstel op maat.

Wat een bevlogenheid en expertise

"Als ambulant dienstverlener heb ik nieuwe tools geleerd om tot ‘vanzelfsprekendere communicatie’ met mijn leerlingen te komen.De training heeft mij geïnspireerd in mijn eigen creatieve communicatie. Wat een bevlogenheid en expertise draagt Karin over, gericht op díe kinderen die in hun communicatie ‘een steuntje in de rug’ kunnen gebruiken. Bij de volgende praktijkgerichte training ben ik erbij!"

Caroline van der Linden

Vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en in de kinderen

"Afgelopen maanden de training creatieve communicatie gevolgd bij Karin Bezemer. Wat een fijne training. Ontzettend veel geleerd over mezelf en hoe ik mezelf kan inzetten als creatieve communicatiecoach. Even uit je gedachten en voelen wat echt belangrijk is.

Met goede handvatten op pad gestuurd worden, waardoor ik kinderen in mijn werk beter kan begeleiden. Alles vanuit een positieve mindset, met vertrouwen in jezelf en de kinderen die ik begeleid. Ik ben door deze training weer een stapje verder. Zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk met kinderen ben ik gegroeid.

Karin, super bedankt voor de vier leerzame dagen, wat een fijne sfeer om jezelf te ontwikkelen. Ook wil ik mijn medecursisten bedanken. Met zijn vieren hebben we er leerzame dagen van gemaakt onder begeleiding van Karin. Ik kan niet wachten tot de vervolgtraining er is!"

Cathleen
Ambulant dienstverlener cluster 2 onderwijs

Je bent een vet coole kikker!

“Heel veel dank voor jouw inspirerende workshop! Als kinderpsychologe en speltherapeute heb ik veel ervaring, maar vandaag kon ik een hoop van je leren.

In een warme en rustige sfeer in jouw tuinhuis, leerde je ons nieuwe mogelijkheden tot contact met kinderen en dieper inzicht!

Dank dank, je bent een vet Coole Kikker!"

Anne Kooijman
Ontwikkelaar Coole Kikker producten