The Artist's Way - deel 2

Gun jezelf deze mooie week en voel wat het is om je over te geven aan het creatieve proces

Ons lijfboek: The Artist's Way

In The Artist’s Way deel 1 was het gelijknamige boek van Julia Cameron leidraad. Ieder dagdeel kreeg je een opdracht die refereerde aan een hoofdstuk in het boek.

In deel 2 borduren we daarop voort. Julia Cameron blijft een belangrijke inspiratiebron, maar we laten ons nu breder inspireren. Kunstenaars, schrijvers, teksten en eigen ervaringen en inzichten zijn ook belangrijke richtinggevers.

Jouw creatieve ontwikkeling

In deze week is er ook ruimte voor zelfstandig werken en onderzoek. We zoomen in op jouw eigen creatieve ontwikkeling. Jij gaat ontdekken waar jouw creativiteit van gaat stromen en hoe je die stroom op gang houdt. Je ontdekt dat de inspiratie voor jou veel dichterbij is dan je nu denkt.

Dagelijks krijg je van ons inspiratie en opdrachten in de vorm van schrijfoefeningen, meditatie, teken- en schilderoefeningen en gedichten. Je komt thema’s tegen die je stimuleren in je persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Jouw eigenheid wordt meer zichtbaar, voor jou persoonlijk en in het werk dat je maakt.

Elke ochtend zorgen wij voor een inspirerend programma en in de middag ga je zelfstandig aan het werk. Wij zijn dan wel aanwezig.

Landgoed Préau

Onze plek in Preau bestaat uit een vleugel met drie ruimtes waar we één groot atelier van maken. Als het mooi weer is kunnen we vanzelfsprekend ook buiten werken.

Na deze week weet je hoe je het creatieve proces zelfstandig op gang kunt houden. Je hebt ontdekt welke tools, inzichten en oefeningen je daarbij helpen.

In het voorjaar is de sfeer op Preau nog rustig en de natuur is aan het ontluiken. De creatieve lenteweek in deze periode geeft je alle ruimte om tot bloei te komen. Schrijf je hiernaast in en ga met ons de verdieping in!

"Uit je hoofd, naar je hart en je handen.”

Karin Bezemer - The Artist's Way

Creatieve lenteweek The Artist's Way - deel 2

Data:
Zaterdag 27 april t/m 4 mei 2024

Investering:
Je betaalt € 395, inclusief materialen en btw, exclusief verblijfskosten.

Locatie:
Landgoed Preau in Frankrijk.

Meenemen:
Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron.

Preau

Ik pluk er nog steeds de vruchten van, zowel privé als op mijn werk

“Ik ben jullie en Preau (en mezelf ha ha) heel dankbaar. Het creatieve proces, de proeverijen van workshops, de gesprekken en de omgeving hebben mij in DE beweging gezet die ik op dat moment nodig had.

Ik pluk er nog steeds de vruchten van zowel privé als op mijn werk. Ik kijk met zoveel warmte, plezier en trots terug op 'onze' week. Tijdens de week was ik al begonnen met het schrijven van een kort gedichtje:

The Artist’s Way...
Julia Cameron en 'bagage' mee.
Naar buiten of naar binnen?
Gewoon met de 1e stap beginnen.
Een warm welkom in hun atelier. 

Anita

Olga en Karin maken van de groep in 1 dag al een hecht geheel

"Een heerlijke week me-time op het mooie Preau! Genieten! Samen met een vriendin genoten van de omgeving, het landgoed, het heerlijke eten èn natuurlijk de geweldige begeleiding door Karin en Olga. Warm, persoonlijk, betrokken, informeel. Ieder hun eigen insteek en vullen elkaar ook perfect aan! Zij maken van de groep in 1 dag al een hecht geheel, simpelweg door hun warme en sympathieke aanwezigheid.

Het boek The Artist's Way geldt als losse basis. Ik ervoer vooral ruimte en niet veel regels. Kennis gemaakt met een aantal technieken, maar vooral gestimuleerd om creatief te durven zijn, te genieten van het proces, het ontdekken en uitproberen. En reflecteren. Daarbij mooie en waardevolle feedback van Karin en Olga gekregen. Het was echt 'n cadeautje voor mezelf en ik raad iedereen deze mooie Artist's Week aan!"

Sandra