Training Creatief Communiceren | Online

Leer online creatief communiceren met kinderen

Ieder kind is anders, daarom loop je als kindprofessional soms vast in de begeleiding die je graag zou willen bieden. Met de standaard werkvormen die meestal prima werken, kom je bij sommige kinderen niet echt verder. Ze blijven gesloten of geven wenselijke antwoorden zonder dat hun gedrag verandert. Er moet toch een manier zijn om deze kinderen te bereiken?

Creactief communiceren

Die manier is er absoluut, namelijk; creatieve communicatie. Tekenen en schilderen is niet alleen een fijne bezigheid, het is ook een ontzettend mooie werkvorm voor kinderen die het lastig vinden om hun gedachten en emoties te ordenen en te delen. Het lucht op, brengt het gesprek op een natuurlijke manier op gang en geeft inzicht.

Ben jij een kindprofessional – zoals een gedragsspecialist, leerkracht, psycholoog, kindercoach of ambulant dienstverlener – en wil je graag alles leren over deze werkvorm? Naast een vierdaagse training in mijn atelier in Sleeuwijk, kun je de training ook online volgen. Je leert alles over creatieve communicatie aan de hand van de 5 stappen van de VIA CREA methode.

Wat levert de Online Basistraining Creatieve Communicatie op?

 • Kinderen worden vrijer en ze durven fouten te maken.
 • Ze worden creatiever in het tekenen én het bedenken van oplossingen.
 • Door de inzet van creativiteit worden problemen zichtbaar in de tekening.
 • Dit brengt op een natuurlijk manier het gesprek op gang, emotiekaartjes helpen hierbij.
 • Het levert jou als professional ook veel plezier in je vak op en het stimuleert je om je eigen creativiteit aan te boren.
 • Je leert creatieve werkvormen inzetten aanvullend op jouw eigen traject.
 • Gedurende de complete online basistraining heb je de mogelijkheid om vragen, ideeën en voorbeelden uit te wisselen in de community.

Deze online basistraining is in ontwikkeling. Heb je interesse? Stuur me een berichtje.

Korte videocursus

Een laagdrempelige introductie naar creatieve communicatie voor slechts €49,95.

Heb je in je werk als kindercoach, onderwijs- of zorgprofessional vaak te maken met kinderen met een gedrags- of (taal)ontwikkelingsprobleem? Ben je op zoek naar creatieve werkvormen om in te zetten in de klas of je praktijk? In vier praktische video’s maak je kennis met mijn aanpak en zal je zien dat je zelf geen kunstenaar hoeft te zijn om creatief te communiceren met kinderen. Ontdek of het bij jou past!

Liever een training in mijn atelier of op een andere locatie?

Wil je heel graag leren hoe je creatieve communicatie inzet in jouw klas of praktijk, maar vind je het fijner om de training in klein groepsverband in mijn atelier bij te wonen?

Of wil je graag dat ik een training creatieve communicatie bij jou op locatie kom geven? Ook dat is mogelijk.

Daarnaast organiseer ik samen met Olga Bos jaarlijks de creatieve zomerweek The Artist's Way op een prachtig landgoed in Frankrijk.

Karin Bezemer - online

Videocursus Creatieve Communicatie

In de videocursus besteden we aandacht aan vier thema's:

 • Videoles 1: Emoties
 • Videoles 2: Dit ben ik
 • Videoles 3: Zelfbeeld en zelfvertrouwen
 • Videoles 4: Relaties - familie en vrienden

Je investering voor deze waardevolle videoserie is €49,95 (exclusief btw). Je hebt dan voor altijd toegang tot de video’s.

Je ontvangt direct na aanschaf de eerste video. De andere drie video’s ontvang je in de komende drie dagen om 12.00 uur in je mailbox, zodat je dagelijks aandacht kunt schenken aan één les.